Waar kom sulfaat van potas vandaan?
Waar kom sulfaat van potas vandaan?

Video: Waar kom sulfaat van potas vandaan?

Video: Waar kom sulfaat van potas vandaan?
Video: Verdwenen op een abnormale plaats "DEVIL' s RAVINE deel 2 Tim Morozov 2024, Mei
Anonim

Die meeste kunsmis K kom van antieke soutneerslae wat regoor die wêreld geleë is. Die woord potas ” is 'n algemene term wat die meeste na kaliumchloried (KCl) verwys, maar dit geld ook vir alle ander K-bevattende kunsmisstowwe, soos kalium sulfaat (K2SO4, algemeen na verwys as sulfaat van potas , of SOP).

Eenvoudig so, waaruit word sulfaat van potas gemaak?

Wat is Sulfaat van Potas (SOP) en Muriate van Potas (MOP) Volgens my Google-soektog, Sulfaat van Potas bevat 50% potas en 17% swael aan gewasse. Hierdie kaliumsulfaat kunsmis is chloriedvry en het 'n lae soutindeks, minder as die helfte van dié van muriaat van potas.

hoe word Potas gemaak? Potas ertse is tipies ryk aan kaliumchloried (KCl), natriumchloried (NaCl) en ander soute en klei, en word tipies verkry deur konvensionele skag-ontginning met die onttrekte erts tot 'n poeier gemaal. Ander metodes sluit in ontbindingsmynbou en verdampingsmetodes uit pekelwater.

Dienooreenkomstig, waar kom potas vandaan?

Die meeste van die wêreld s'n potas kom van Kanada, met die grootste deposito's in Saskatchewan en New Brunswick. Rusland en Wit-Rusland is die tweede en derde hoogste potas produsente. In die Verenigde State, 85% van potas word vanaf Kanada ingevoer, met die res wat in Michigan, New Mexico en Utah geproduseer word.

Waarvoor gebruik jy sulfaat van potas?

Perfek vir 'n verskeidenheid gebruike, insluitend blomme en struike, groente en tamaties, vrugtebome en bosse. Sulfaat van Potas kan ook wees gebruik word as 'n vloeibare voer, los eenvoudig in water op. Sulfaat van Potas kan in die oppervlak van die grond geskoffel of gehark word, of gebruik word as 'n top dressing.

Aanbeveel: