Sterf Rosencrantz en Guildenstern in Rosencrantz en Guildenstern Are Dead?
Sterf Rosencrantz en Guildenstern in Rosencrantz en Guildenstern Are Dead?

Video: Sterf Rosencrantz en Guildenstern in Rosencrantz en Guildenstern Are Dead?

Video: Sterf Rosencrantz en Guildenstern in Rosencrantz en Guildenstern Are Dead?
Video: Rosencrantz and Guildenstern Are Dead (1990) Tim Roth, Gary Oldman. Subtitled (En, Fr, Sp) 2024, Mei
Anonim

Wanneer hul skip deur seerowers aangeval word, keer Hamlet terug na Denemarke en vertrek Rosencrantz en Guildenstern aan sterf ; hy sê in Handeling V, Toneel 2 dat "Hulle is nie naby my gewete nie; hulle nederlaag / Doen deur hul eie insinuasie groei." Ambassadeurs wat later terugkom, berig dat " Rosencrantz en Guildenstern is dood ."

Wat gebeur dan met Rosencrantz en Guildenstern aan die einde van die toneelstuk?

Dit is betekenisvol dat Rosencrantz en Guildenstern sterf nie op die verhoog nie, maar verdwyn eenvoudig, soos Guil self vroeër in die voorspel het speel : Jy kan nie die dood optree nie. Die feit daarvan is niks te doen met dit te sien gebeur -dis nie hyg en bloed en omval nie - dit is nie wat dit dood maak nie.

is Rosencrantz en Guildenstern Are Dead 'n tragedie? Ontleding. Terwyl Shakespeare se Hamlet 'n tragedie met af en toe oomblikke van komedie, Stoppard se toneelstuk is 'n komedie met af en toe oomblikke van tragedie . Maar albei toneelstukke poog om die kompleksiteite van die lewe uit te beeld. Aan die een kant, sonder Hamlet, Rosencrantz en Guildenstern is dood sou bestaan nie.

Net so kan 'n mens vra, verdien Rosencrantz en Guildenstern om te sterf?

Um. Rosencrantz en Guildenstern het nie" verdien" om te sterf , maar hulle was soort van ongelukkige klein pionne deur die hele toneelstuk. Terwyl Hamlet besluiteloos is, is R & G onbeslissend, deurdat hulle min of geen insette in hul eie optrede of uiteindelik hul ongelukkige einde het nie.

Wat is die betekenis van die muntstuk in Rosencrantz en Guildenstern Are Dead?

Eerste verskyn in die ongewone munt tussen gooi Rosencrantz en Guildenstern by die begin van die spel, munte verskyn regdeur die toneelstuk en simboliseer die magte van sterflikheid wat menslike lewe beheer en menslike vrye wil betekenisloos maak.

Aanbeveel: