Wat is Kubernetes en hoekom word dit gebruik?
Wat is Kubernetes en hoekom word dit gebruik?

Video: Wat is Kubernetes en hoekom word dit gebruik?

Video: Wat is Kubernetes en hoekom word dit gebruik?
Video: Docker & Kubernetes introductie (deel 1) 2024, Mei
Anonim

Wat doen Kubernetes eintlik doen en hoekom gebruik dit? Kubernetes is 'n verkoper-agnostiese groepering en houerbestuurnutsmiddel, oopbron deur Google in 2014. Dit bied 'n "platform vir die outomatisering van ontplooiing, skaal en bedrywighede van toepassinghouers oor groepe van gashere".

Dienooreenkomstig, wat is Kubernetes en hoekom?

Kubernetes (algemeen gestileer as k8s) is 'n oopbronhouer-orkestrasiestelsel vir die outomatisering van toepassings-ontplooiing, skaal en bestuur. Dit beoog om 'n "platform vir die outomatisering van ontplooiing, skaal en bedrywighede van toepassinghouers oor groepe gashere te voorsien".

Behalwe hierbo, wat is Kubernetes en Docker? Docker is 'n platform en hulpmiddel vir die bou, verspreiding en bedryf Docker houers. Kubernetes is 'n houer orkestrasie stelsel vir Docker houers wat meer omvangryk is as Docker Swerm en is bedoel om groepe nodusse op skaal inproduksie op 'n doeltreffende manier te koördineer.

Tweedens, wat beteken Kubernetes?

Kubernetes ("koo-burr-NET-eez") is die ongetwyfeld verminkte konvensionele uitspraak van 'n Griekse woord, κυβερνήτης, wat "stuurman" of "vlieënier" beteken.

Wat is die verskil tussen Kubernetes en Docker?

Maar Kubernetes kan (en doen) groot voordeel daaruit trek Docker en omgekeerd. Docker is 'n selfstandige sagteware wat op enige rekenaar geïnstalleer kan word om houertoepassings uit te voer. Docker is wat ons in staat stel om houers op 'n enkele bedryfstelsel uit te voer, te skep en te bestuur. Kubernetes verhoog dit so te sê na 11.

Aanbeveel: